Btw

Jag nämde ju att jag fick ett sms av mormor och morfar när jag fyllde år. Glömde meddela att de hade skrivit det själva. Morfar har nästan lärt sig. Men han sa att det tog tid för han kunde inte skriva vilka ord som helst för han vet inte hur man skriver dit å, ä och ö. Haha. <3

Måndag

Många måndagsinlägg i rad nu. Fast det senaste var ingen måndag utan en tisdag då jag var förvirrad.
Det har varit en händelserik helg.

Fredag: Tillan och jag sprang in i en älg! *dramatik*. Kanske inte sprang in i direkt. Om vi ska vara noga så var den kanske 5 meter bort. Men fem meter är fem meter för lite! 105 vore mer lagom. Vi skulle gå från Tillans hus i ödemarken till stationen i Rydaholm. När det kom en bil och körde snaaabbt på landsvägen så stannade vi till lite för att inte bli påkörda? Då hörde vi något prassla inne i skogen på andra sidan vägen och kollade dit. Och vid skogskanten stod en hel älg. I äkta storlek. Uuuh. Vi blev livrädda båda två men ändå lyckade Tillan få ur sig "har du med kamera". Det hade jag inte men även om jag haft det skulle jag inte tagit kort. Älgen kunde blitt sur och ätit upp mej eller ännu värre min nya fina kamera!

I söndags övningskörde jag HELA vägen till Göteborg och inne i staden och parkerade bakom Liseberg. Holy Macarony, det var läskigt. Det var ju bilar på gatorna där :p. Jag och pappa och mamma var i alla fall inne på bokmässan ett tag. Sen åkte vi hem och hälsade på Faster Barbro i Gislaveden på vägen. Hon mår inte bra nu. Hon har alltid varit ganska kraftig men nu var så jätte liten där hon låg i sängen. Men hennes röst var lika stark som vanligt. Konstig kombination. Och Faster Bittan kom dit också och hälsade på. Hon är cool. Jätte gammal och ser så dåligt och så är hon ute och går 1h om dagen. Pappa sa att hon bara åt pankakor i flera år ett tag. Haha. Jag ska med bli en cool tant.

Om en timma är det dags för nya kvälls rituinen. Ringa och prata med Ewe och Miranda. Fast det kanske bara blir Ewe idag, jag vet inte. Men Miranda är rolig och det är väldigt kul att gadda ihop sig på Ewelina för hon blir så förolämpad <3. Innan det måste jag kolla om det finns nått kul nanny-program att se ^^

Bokade teoriprovet idag. Buäh.
Oliva ringde just, Söta unge.
O: Heeeeej
Jag: Heeeej
O: du behöver inte hämta mej imån för jag ska till tandläkaren då
Jag: jaha, så jag ska inte passa dig alls?
O: neeeej - (till magda) Ska hon passa meeeeeeeeeej?! - Neej du ska inte passa mej.
Jag: okej, men borsta tänderna noga ikväll så att du inte har några hål då :)
O: aaaah. Hejdå. Moooooaaah *pussljud*
Jag: hejdåå. mooah
O; (till magda) Behöver du prrrrrrata med henne?

Hon är så sööt. Tur att de inte flyttar förrens till sommaren. Då skulle jag sakna henne för mycket!

Usch vad mycket jag skrivit nu. Och sist men inte minst. Här har du bilden Jossan!
Milia&Joss
Emilia 18 idag Grattis och alltid lika glada Jossan!
kyrkogårdsgrind
Och min och Tillans besatthet. Öppen kyrkogårdsgrind  i morgonljus ^^- Ser allt lite mystiskt ut.

Men VARFÖR tar min kamera så suddiga bilder?!

Måndag

Sitter här och sjunger för fullt till "Don't Stop Me Now" 'nya' Mcfly låten. 

I'm burnin' through the sky yeah
Two hundred degrees
That's why they call me Mister Fahrenheit
I'm trav'ling at the speed of light
I gonna make a supersonic man out of you

Mycket bättre än Queen originalet.
Senada kom och hämtade mej i morse, men hon var sen för hon tyckte de var svårt att köra i dimma <3 =P jag hann fotografera lite medan jag väntade. Bilder på spindelnät och dimma hah.. Figgyloppet gick bra. Tyvärr tappade Tillan och jag bort Sanja och Therese i början, men vi kom i alla fall i 'mål' på 1h och 7 min eller något.

Resten av dagen var slapp. Svenska ägnade vi åt projektarbetet. Dvs 5 minuter inne hos fritidsledaren. Sedan gick vi till bilden liiiite i för väg och satt och målade. Mysigt. Fick sluta 30 min tidigade från bilden då.
Sen kom jag på att jag inte hade nån cykel med mej eftersom Senada hämtade mej, så då var jag tvungen att gåå upp till Olivias dagis och sedan gå med henne därifrån hem. Konstigt nog gnällde hon inte över det, bara över att hon inte fick välja väg. Men kände inte för att gå längre än nödvändigt. Gud va arg hon blev. Skum, skrek och kramade mej samtidigt. Hm. Sen blev hon glad igen som alltid ^^.

Läste ut boken i går och började med Jenny av Jonas Gardell som jag fick av släkten i Lindstad när jag fyllde år. De andra två var bra och det verkar även denna vara.

Fy sjutton, Tillan och jag tänker så lika och det är pinsamt. Vi hade klassbyxorna idag. Fast de hade nästan alla. Men vi hade även ljusrosa tröja. Jag mina converse och hon svartita skor så de var nästan lika, dessutom hade vi vår Bik-bok väska. Känndes som om folk kollade en extra gång för att de trodde de såg dubbelt!

Ewes dator är sönder. Hur ska vi överleva :| Det får inte vara dyrt att laga. Ring Lasse Ewe, han kan kanske laga?

Idol nu, sen Desperate Houswifes me de spelar jag in till min sovmorgon imån som varar till 12.09. Härligt.

xxxx

Star Girl - Mcfly

Yrkestestresultat :P

GP:

Du ser till livets villkor och är en vårdande person. Du bryr dig om andra och vill att ditt jobb skall vara meningsfullt. Du skulle trivas lika bra i jobbet som agronom som barnskötare. Vad du väljer har att göra med hur lång tid du är beredd att studera.
Andra yrken där du troligen skulle komma till din rätt är:
Förskollärare
Barnmorska
Zoolog
Djurskötare
Psykolog
Terapeut
Socionom

Sjukgymnast
Personlig assistent
Dietist
Trädgårdsarbetare
Veterinär
Präst <----- HAHAHAHAHA
Diakon



Måndag

Usch, alliansen vann och jag är missnöjd. Visst verkar Reinfeldt bra och han har gjort moderaterna mer åt vänster, men så länge folkpartiet och kristdemokraterna ska bestämma med honom så känns det inte så bra. Behåll skatterna som de är ffs.

Hade bild första lektionen. Underbart som vanligt. Efter att ha målat svarta konturer i flera veckor fick jag äntligen måla färg. Rött, brunt och beige för att vara mer exakt. Måla och lyssna på Rix morgon zoo eller vad det heter. Bra start på veckan.

Därefter hade vi naturkunskap med världens sötaste lärare, fast han är gammal. Men helt underbar. Och hans experiment lyckas aldrig <3.

Tillan och jag tog tag i vårat projektarbete idag. Vi var nere hos fritidsledaren och fågade om uthyrning av aula och vad som gäller med vakter om man ska anordna en konsert som vi ska. Pratade även med Johanna och Pink Moon är forfarande med på det hela. 10 november gott folk. Bee there. Men tänk så kommer ingen? Hemskt, fixa en konsert och så kommer typ femton personer =( Det hjälper dessutom inte gatubarnen i colombia särskillt mycket (det är dit pengarna vi får in ska gå). Det löser sig nog.

Figy-loppet i mån. Jobbigt men får åka dit, Senada kommer och hämta mig. Jag blir ju helt bortskämd nu när hon fått körkort. Och avundsjuk. Jag vill med ha körkort. Nu, nu, nu. Hade en körlektion förra veckan och backade runt gatuhörn. Anders sa att jag bara behöver lite rutin. Ska se om pappa och jag kan ut och öva imån. Men Anders är skum. Han är lättroad.
*Jag stannar vid vägkanten och får lite instruktioner*
Anders: Nu kan du köra iväg
*försöker köra iväg men upptäcker att handbromsen är i*
Jag: Lade jag i den?! :o
Anders: Nej det gjorde jag. Heheheh.
Skum som sagt. Och Tillan och jag har diskuterat våra erfarenheter. De är likadana. Man backar runt ett gatuhörn och allt går fel. Dvs man kommer upp på trottoaren eller mitt ute i vägen. Då ägnar Anders flera minuter åt att förklara hur man skulle gjort i stället, och pekar vart man skulle kolla medan man sitter där och själv tänker ut vad man ska göra för att det ska bli bättre och lyssnar inte ett dugg på vad han säger utan nickar bara och kollar ditåt han pekar.

Samma sak när lektionen är slut. Då går han igenom vad man gjort rätt och fel och vad man ska öva på, medan man själv sitter och funderar på vad man ska äta när man kommer hem. Jag kommer aldrig få körkort och det är mitt fel ^^.

Nu ska jag läsa ut "Mina Ex" Av Jane Moore, ännu en chicklit bok. Denna underbara gener. Jag och Tillan ska skriva en egen chicklit. Skapa en kvinnlig huvudpersonen i 25-30 års åldern som bor i London, Dublin eller möjligtvis New York. Hon ska ha en handfull nära vänner var av en är gay och väldigt ärlig. Boken ska vara fylld av ironi och roliga delar men har en sorglig bakton. När boken är slut får den dej att må bra. Vipps så har du en chicklit *älska*.

Nog med oändligt uttråkande babbel för idag. Du skulle vara i sjunde himlen om din dator hade fungerat kära vän i Vallentuna =P.

G-natt.

Söndag - val

Tillan och jag var i Göteborg i fredags. Jätte mysigt. Shoppade inte så mycket som hade behövts bara en tröja och en vinterjacka som jag älskar :). Men vi hade kul. Och fick sällskap av två översociala göteborgare utanför centralen vilket var underhållande. För övrigt fans det hur många heta som helst i Göteborg. Massor med David D.. -frisyr och de spelade säkert gitarr också <3.

I går var vi på stan en stund och kollade på Pink Moon. Mycket bra.
Sedan satt jag vid msn en stund och Ewe ägnade ungefär 20 minuter åt att skälla ut mej för att jag har så dåligt minne, sen upptäckte hon att hon visst hade glömt att jag var i Göteborg i fredags *garvar*. Söta.

På kvällen åkte Senada och jag till Tillan. Jag körde ut, pappa satt jämte såklart. Gick ganska bra. Men vad skulle de annars gjort när man spelar den nyinköpta Panic! skivan =) (Tänk att den fanns på Åhléns, jag som velat ha den i över ett halvår typ :I ) Hos Tillan ägnade vi en lång stund åt att laga en kina-gryta. Det blev gott och väldigt såsigt. Kräftorna satt och kollade på. Efteråt spelade vi TP med underhållningsfrågor och kollade på Parlamentets valspecial. "Kan jag få det platta racket?" ägde hela programmet ^^. Sen dansade vi lite, och vid elva kom Fredrick, och 30 minuter senare åkte Senada och jag hem. Det var en kul kväll (:

Idag är det rösta som gäller. Alla ni som kan rösta, göör det. Allra helst på rött =). Måste ringa mormor och morfar o få dem att gå till vallokalen.. Får väl sitta vaken länge i kväll för att få se vem som vinner, men tyvärr tror jag resultatet blir en besvikelse.

Nej, nu vill jag att Ewe ska komma. Sömntuta!

Bye.

Morgon från tåg
Bild från tåget till Göteborg.
Höstäpple
Höstäpple.


Tisdag

Så Ewe, nu kan du sluta slå mej. Litterärt? Och nej jag kan helt enkelt inte argumentera, jag ger upp för snabbt, du kan inte lära mej lilla vän :) haha.

Igår passade jag Lova. Vi pusslade och trädde pärlhalsband <3. Sen kom Olivia och lekte med 'oss' en liten stund och när hon gick hem lekte Lova och jag med barbies ^^. Jag fick vara bebisen och mamman, de hade inte lika fina kläder som Lovas :( ^^.

Idag passade jag bara Olivia. Vi bakade choklaspankas-tårta. Jag tog en bild men ska nog inte lägga upp den här för den såg inte alltför aptitlig ut. Den var dock god =). När Magda kom hem visade hon bilder på deras hus Köpenhamn. Jätte fint hus i jätte mysigt område! Helt otroligt att ett sådant ställe kan ligga 10 min med cykel från tivoli tror jag det var. Såg ut som det låg i en liten by på landet snarare.

Har i alla fall just bestämt mig för att alla pengar jag tjänar på barnvaktning framöver ska jag ge till Rädda barnen. *sparar i burk*

Jag kan inte bestämma mig för om jag ska rösta på Miljöpartiet eller Socialdemokraterna. Kommer säkert bestämma mig när jag står i vallokalen =/. Kul debatt i skolan idag i alla fall. Jag vet ju vilken sida jag tror vinner på skolan =)

Ledig imån :) Eller har egentligen en gympalektion men den dissar vi som är kvar i skolan. När resten av klassen åker till Stockolm *missnöjd*.

Här kommer lite nya bilder för nu orkar jag inte skriva mer. Och du kan inte göra nått åt det Ewelina :)

Tillan i skolan
Tillan
1 av 10 närbilder lyckades! Wooh.
penna
Gissa vad jag tycker om gympa?
gympa
Min vägg, min stolthet ^^.
Vägg
Världens sötaste hund <3 Min Casper.
sötast
Det var en fin morgon. Om jag var en bättre fotograf så skulle det synas på kortet :p
Fint morgon
Ensam klyftpotatis i motljus ju! : T&M
Potatis i motljus!




Måndag

Hade en mycket trevlig helg, tack allihop som hjälpte till att göra den så lyckad! och ni är så generösa, tack igen <3.

Lite bra MUSIK, de två första videorna kan man diskutera

http://www.youtube.com/watch?v=hlKL7msK3A8 (skön)

http://www.youtube.com/watch?v=pDxtRStPOWs (häärlig, vill dansa)

http://www.youtube.com/watch?v=OcurCDt5EeE&mode=related&search= (Panic!)

http://www.youtube.com/watch?v=jEOkxRLzBf0 (vacker, men Yoko är läskig)

Saknar Eweliina, nedräkning till Jul?:S


Lördag & 18

Så.. veckan gick ganska snabbt ändå. Igår kollade jag på film på 2 av 3 lektioner.
Tillan var med mig hem igår. Kollade på OC, och det oehört intelektuella progranet extreme makeover.
Sen gjorde vi iordning oss, länge, och sedan åkte vi ner på stan. Tog ut pengar och gick till kina-restauranten. Therese och Senada kom strax efter oss, och så beställde vi. Blev kvar där väldigt länge, hade såkul! Men glömde min kamera hemma! Haha Senada <3 Jonas?.

Idag vaknade jag av familjens vackra sång :P Fick en bok av Johan som jag inte ens sagt att jag ville ha men som jag ville ha. Han är så synsk:S Fick en bra nessesär också, och strumpor ^^. Mer blev de inte pga att jag fick kameran och de betalar körkortet.

Nu ska jag damsuga. Det borde man väl slippa när man fyller år?!

Jag & Tillan innan vi gick ut och blev ruffsiga i håret.
J&T

Jag&Tillan

HAHAHA fick just ett sms av mormor och morfar <3. Undra vem som har hjälpt dem med de, eller har de äntligen lärt sig själva? "Idag myndig. Vi gratulerar mormor och morfar" awh.

Undra hur det går för Ewe och Emelie. Jag vill också träffa =) hoppas ni hälsar!