Onsdag

Wooh, jag tog körkort idag! Jag klarade uppkörningen alltså. Det gick som på räls haha. Känns så skönt. Var ute i kväll och körde med Johan till mormor och morfar, mina kusiner och pizzerian ^^. Han sa att det kändes som att titta på idol. I början är man nervös när ens "favorit" ska sjunga, för man vet inte hur det ska gå, men efter några program så är man det inte längre för då vet man att det går bra. Haha, det tar jag som en komplimang.

Ska till Jönköping med Tillan i mån, hoppas på att hitta kläder, men räknar inte med det :p

Tack allihop för alla grattis :p ni är så söta, och Ewe du är telepatisk! <3
Grattis till Elin coh Sabin som också tog körkort idag! Delad glädje är verkligen bättre.
Och Tillan, vi är läskiga!

Tisdag

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Till mycket.

Bubble Wrap - McFly. I wish i could bubble wrap my heart, incase i fall and break apart. Eller ditt hjärta.


Torsdag

Så, igår var vi och reste lite utanför Sveriges gränser, (just det Matilda!) vilket var jätte trevligt.

Vi åkte i väg i en liten buss (liten!) klockan åtta. Tillan och jag tjattrade på som vanligt och lyssnade på musik som de flesta andra, och så blev vi allihop ihjälskrämda av Göran och Janne BLIXT när de började prata i mikrofonen.

Anyway, sen åkte vi båten från Sv till Dk vid tjugo över tio. Det var gungigt, och där fanns ingen baileys (!?). Väl framme i Danmark åkte vi på Strandvägen, till Lousiana. Det var en rätt fin utställning där, men vi fick för lång tid på oss vilket var lite drygt, men men. Därefter fortsatte vi att färdas på strandvägen, där vi kollade på alla fina hus, till Köpenhamn.

Egentligen skulle vi väl haft en rundtur där, och det hade vi väl, ungefär, Janne Blixt visade oss ett par hus. Sedan gick vi till designmuséet vilket var lite coolt när de visade den nyare designen, men annars var lite trögt. Efter det var det meningen att vi skulle gå därifrån till Ströget och samtidigt kolla på kända byggnader, men Göran och Janne Blixt ändrade sig så vi åkte buss till Rådhuspladtsen och sedan hade vi fri tid på stan i fyra timmar haha=).  

Tillan och jag var hungriga, så ganska snart letade vi upp en liten Italiensk restaurant på en sidogata. Vi tyckte den såg mysig ut och steg in. En kille visade oss till ett bord för två. Där var ganska trångt och väggarna var prydda med italienska saker och ur högtalarna sjöng en italienare smäktande kärleksballader. Oj lite kärleksrestaurang tyckte vi, men vi kunde ju inte gå, och pizzorna som kom med ett "bon appeite" var goda. MEn mot slutet av vår lilla vistelse där kom en servitör och började strö ut rosenblad på borden, då fick vi brottom därifrån!

Därefter gick vi runt på stan, i massa affärer var av två var lyxiga varuhus, det ena hette Magasine du nord och det andra nått på L, men de var nästan lika dana :p

Vi samlades vid bussen och åkte tillbaka mot Sverige. Halvägs ut på öresundsbron började våra klyftiga kurskompisar att inse att vi befann oss på bron, haha.

Det var en VARM bussresa hem. Kan berott på att Tillan och jag fick en 3-timmars flummatack, men vi tror dock att det var chauffören som inte ville sänka varmen. Inte ens när vi smsade Göran och bad att de skulle göra de. =(. Vi fick ändå en efterlängtad rök/luft-paus

När vi var framme så sjöng Caronline för busschauffören. Jätte fint, han blev nog glad.

Anonym ett: Vad är det dom där kallas? Odjuret och..
Anonym två: Janne?
Anynym ett: Nej, statyerna!
xD

Göran: Och så vill vi tacka vår emeneta busschaufför
*applåder*
Anonym: Göran, vad betyder emenent?
Göran: Det vet jag inte riktigt, men det är nog något positivt.
Göran: Sen vill jag tacka mej själv också.

Tillan: Det var nog den roligaste klassresan jag varit på
Jag: Min med, förutom Barcelonaresan.
Tillan: Ja, men det kanske var din roligaste sverigeresa?


KPHMN
Tidigt eller inte, det var juuulstämning i Köpenhamn, och mysigt.

Köpenhamn

lilabelysning
Varuhuset på L.

klementin i motljus!
och en KLEMENTIN i motljus!

Måndag

Först och främst:

GRATTIS till Ewelina som fyllde 17 igår
&
GRATTIS till Tillan som tog körkort i onsdags

Så nu ska jag vara ego.
Svenska-nationella-redovisningen avklarades idag, och det gick ganska bra.. slutade iaf vara nervös när jag bröjade prata och kunde till och med andas! Fast vi var en mini grupp, skönt 5 lyssnare, och så satt vi ner i ring med bord haha.

Bara psykologin och filosofin som är kvar eg (naturkunskapsprov med ev).. och filosofin ska jag nog göra muntligt med Tillan så..

Snart jullov. Så härligt.
Men nu blev jag deprimerad för Everybody hurt började just spelas i wmp, måste byta.. till The Killers nya album kanske, måste lyssna in mej på det för det är inte alls lika bra som deras första. Tråkigt, men det första var väl svårslaget.

ÅKer till Köpenhamn på onsdag med kulturhistorian, det blir nog trevligt de..=) Tillan planerar att köpa massa bailys.

Jag vill åka till New York, har en sakna-ny-preiod i kväll. Åhh, gå där, på de breda gatorna med massa folk, och bli helt snurrig av att kolla upp på de höga husen. Och den speciella lukten (INTE avgaser, nått annat, NY-lukt) och alla konstiga människor som gömmer sig här och där, och alla taxibilar och allt, luften. Åhåååh. :|

Aja, ska iaf till Kopenhagen som sagt, bättre än inget? :/

Studentresan kan kanske bli malmö-dublin dublin-barcelona barcelona-malmö. Är man vi så är man velig, då blir det extra dyrt när man inte kan betsämma sig och måste åka till flera ställen. Men det blir nog bra. =)

Go' kväll.

Tisdag

Nu ska jag posta lite bilder. Först tre från konserten i fredags och sen en hel del från Sthlm.
Måste bara skriva att konserten gick så mycket bättre än vi trott. Vi hade väntat oss 10-15 personer istället kom 95 st under kvällen :D Sen var det lite till folk med de som var med i banden, våra två (:)) vakter och vi själva. Gladas blev jag i alla fall när det kom lite folk från klassen, det betydde mycket =)
http://www.youtube.com/watch?v=rfpK3H5e0S4&mode=related&search=

switch

folk
Underbara suportrar:)

random


STOCKHOLM

sudd
Möte vi ankomst av Miranda, Ewe (jag) och Puff/Emelie

MJ o jag
Michael Jackson och jag på bussen.

moi
Only me på bussen

jossikör
Jossi kör med sitt ett dagar 'gamla' körkort. Kör och kör, men ni fattar.

mums
Miranda och jag uppskattar en tidig JUL

pizzatime
Pizzatime. Puff, jag, Jossi, Ladan (lite skymd) och Miranda

naw
Ewo och Puff :p

gott
Jag, en halvdrogad Puff (av cider?!) och Miranda

haha
Haha, en glad Puff, en trött Miranda och en Ladan och en Jossi som är inne i filmen.

muhah
Konstverk á la Emeliisco och Mandiisco

jagpuff
och här är vi.

buh?
Fundersam någon.

kllt
Kallt ute mitt i natten i bara pyamas. Okej, och halsduk.


litesnö
Morgonen därpå: lite snö

mktsnö
På eftermiddagen: Mycket snö


viisnö
God Jul?


Grrr

VAD är det här för stil Ewe? Smsa på morgonen om att du har hela McFly albumet och två nya söta videos och så är du inte här och skickar *bläng*. Bio, grrr. 

Måndag

Jag bokstavligen studsar av glädje, The Kooks kommer till KB och Linn och jag SKA dit för transport löser sig alltid. Åh så underbart. Vilken tur att jag inte hade något liv idag, så att jag kollade runt på ticnet. Åh.

För övrigt har det varit fullt upp idag. Tillan och jag dekorerade lite i en monter med bilder och en filt från Colombia. Sen var det svensk-nationellt prov. Sen var Tillan och jag på Finnvedstidingen och frågades lite om konserten (som är halv 8 på fredag kväll i ugglan allihop!). Sedan frågade vi på Hemköp om de kunde sponsra oss lite med saker vi kan sälja i caféterian lite billigare, och det kunde dem. Likaså Eko. Snälla. Alla är så snälla fastän Tillan och jag är förskräckligt omständiga.

STOCKHOLM
Det var jättemysigt att mötas på stationen av Ewe, Emelie och Miranda. Pratade med Ewe på bussen och det lät som det var fler än henne men det förnekade hon så jag antog bara att hon var lite schitzo, med det var tre av dem :p

På tisdagen skulle Ew och jag träffa Emelie på donkan på östermalm vid 12, men när vi kom dit redo att inta vår frukost så var hon inte där. Den där Puffen alltså. Eller våra mobiler kanske. Som inte fattar när hon ringer för att säga att hon inte kunde komma. Vi åt i alla fall och gick sedan ut i det härliga (?) regnet igen och begav oss till Åhlens och sen gallerian. Kul, vid plattan såg vi ett HP Irl, vi anade att de var dem och fick det senare bekräftat. De såg läskiga ut.

Efter ett tag åkte vi hem och Ewe sov (gr) tills vi skulle till Vallentuna centrum och möta folket. Vi kom i alla fall dit efter ett tag och träffade först Emelie tror jag, sen Jossi, sen Ladan sen kom Miranda lite för sent. Vi hyrde några riktiga b-filmer köpte mat och begav oss hem till Ewe. Hon och jag fick åka i Jossis bil. Jag för att jag är 88:a som hon och Ewe för att vi behövde en vägvisare ^^.

Hemma hos Ewe hade vi kul, folket var flummiga. Men Jossi och Ladan var tvugna att åka hem ganska snart =(. När de hade dumpat oss kollade vi på skräckisen som de hade envisats med att hyra. Den var läskig i början men efter ett tag blev den för overklig för att vara läskig :p

Sen var vi ute och sprang runt lite i mörkret iklädda pyjamas. Vet inte varför, men vi var väl varma eller något. Mina pyjamasvyxor blev blöta av gräset. Sen kollade vi på ännu en film, haha det var den roligaste för den var så dålig. Nån amerikans ungdomsfilm som var så överspelad och fånig men väldigt underhållande. Det var kul också när Puff nös så högt att Miranda satt i halsen och höll på att kvävas :)

Sen dumpade jag de tre galningarna och smög i för att sova i Ewes rum, vilket de inte uppskappade och skrämde mej när jag typ hade somnat, genom att dyka ner på min madrass med Emelies aniskte bakom en halloweenmask. Men jag blev inte rädd :) Var ganska förberedd på det.

Dagen därpå börjades med ciderfrukost. Det var.. gott. Sen underhöll vi oss med Filippa-klipp. Vi skulle på bio på kvällen Ewe, Puff och jag (Miranda åkte hem) Men det var ju snöstorm och hela Stockholm slutade funkgera, Vi gav upp efter en station på det hackiga tråget och Ewe och jag började på tillbaka hem till henne och Emelie åkte in till stan. Vägen hem var så lång, och vi frös så vi trodde vi skulle gå sönder. Fy sjutton. Det kändes som The day after tomorrow. :P Bussarna gick inte Danderyd så Emelie återvände till Ewe efter ett tag.

Dagen därpå åkte jag hem. Hittade från Ewe till bussarna på centralen själv :). Hoppas du är nöjt med den här sammanfattningen din slavdrivare :)
bilder kommer orka INTE nu :) Ska se på vänner snart ist.

Fredag (senare)

Måste bara posta lite Filippa-citat från Robins (svt) som Ewe har skrivit ner. Kolla på svt.se, hon är så rolig!
- Gråter du?
- Nej, tvärtom.
- Suger du upp vatten med ögonen?! 

Filippa: Ursäkta, är du en kändis?
Kille: Nej, det är jag inte.
Filippa: Varför? 

Monica: Hur länge har du varit känd?
Filippa: Sen det blev höst ungefär. 
Monica: Vad tycker du kännetecknar en bra artist?
Filippa: Att... man har glasögon. 

Filippa: Visste du om att I love you?
Robin: Nej, det visste jag faktiskt inte.
Filippa: Nej man kan ju inte veta allt. 

Robin: Vad fin du är, Filippa.
Filippa: Jag har plattångat håret! 

Filippa: Jag valde den för att den har något fint budskap som har något att säga med texten i. 
Robin: Vem är din idol?
Filippa: Jamesa Blunt. Och hon... Sjelen Höholm. 

Robin: Fredrik Reinfeldt var ju och pratade på din skola förra veckan. Hur var det?
Filippa: Tack bra. Vi slapp gympan. 

Robin: En sista fråga Filippa... om du fick vara statsminister från dag..
Filippa: Vilken dag i så fall? Jag kan ju inte alla dagar. Jag har ju klarinett på tisdagar och på torsdagar har jag bandy.

Fredag (och hemma :( )

I morgon skriver jag lite om hur det var hos Ewe och postar lite väl utvalda bilder.

KUL var det i alla fall. Trotts totalisolation från omvärlden under onsdagskvällen då hela stan bara drunkanade i snö.
Vi agerade även som underbara väckarklockor Ewe och jag (ons. morgon), när vi kastade den nyfallna snön på Miranda som sov så sött. Vi vågade inte utsätta Emelie för samma sak dock.

Skriver mer i morgon i alla fall. Ska sova snart, har träningsvärk efter att ha burit resväskan. Jag måste lära mig att packa bara nödvändiga saker :)

My Chemical Romance - Welcome To The Black Parade
och fortfarande
McFly - Transylvania