Torsdag

Så, igår var vi och reste lite utanför Sveriges gränser, (just det Matilda!) vilket var jätte trevligt.

Vi åkte i väg i en liten buss (liten!) klockan åtta. Tillan och jag tjattrade på som vanligt och lyssnade på musik som de flesta andra, och så blev vi allihop ihjälskrämda av Göran och Janne BLIXT när de började prata i mikrofonen.

Anyway, sen åkte vi båten från Sv till Dk vid tjugo över tio. Det var gungigt, och där fanns ingen baileys (!?). Väl framme i Danmark åkte vi på Strandvägen, till Lousiana. Det var en rätt fin utställning där, men vi fick för lång tid på oss vilket var lite drygt, men men. Därefter fortsatte vi att färdas på strandvägen, där vi kollade på alla fina hus, till Köpenhamn.

Egentligen skulle vi väl haft en rundtur där, och det hade vi väl, ungefär, Janne Blixt visade oss ett par hus. Sedan gick vi till designmuséet vilket var lite coolt när de visade den nyare designen, men annars var lite trögt. Efter det var det meningen att vi skulle gå därifrån till Ströget och samtidigt kolla på kända byggnader, men Göran och Janne Blixt ändrade sig så vi åkte buss till Rådhuspladtsen och sedan hade vi fri tid på stan i fyra timmar haha=).  

Tillan och jag var hungriga, så ganska snart letade vi upp en liten Italiensk restaurant på en sidogata. Vi tyckte den såg mysig ut och steg in. En kille visade oss till ett bord för två. Där var ganska trångt och väggarna var prydda med italienska saker och ur högtalarna sjöng en italienare smäktande kärleksballader. Oj lite kärleksrestaurang tyckte vi, men vi kunde ju inte gå, och pizzorna som kom med ett "bon appeite" var goda. MEn mot slutet av vår lilla vistelse där kom en servitör och började strö ut rosenblad på borden, då fick vi brottom därifrån!

Därefter gick vi runt på stan, i massa affärer var av två var lyxiga varuhus, det ena hette Magasine du nord och det andra nått på L, men de var nästan lika dana :p

Vi samlades vid bussen och åkte tillbaka mot Sverige. Halvägs ut på öresundsbron började våra klyftiga kurskompisar att inse att vi befann oss på bron, haha.

Det var en VARM bussresa hem. Kan berott på att Tillan och jag fick en 3-timmars flummatack, men vi tror dock att det var chauffören som inte ville sänka varmen. Inte ens när vi smsade Göran och bad att de skulle göra de. =(. Vi fick ändå en efterlängtad rök/luft-paus

När vi var framme så sjöng Caronline för busschauffören. Jätte fint, han blev nog glad.

Anonym ett: Vad är det dom där kallas? Odjuret och..
Anonym två: Janne?
Anynym ett: Nej, statyerna!
xD

Göran: Och så vill vi tacka vår emeneta busschaufför
*applåder*
Anonym: Göran, vad betyder emenent?
Göran: Det vet jag inte riktigt, men det är nog något positivt.
Göran: Sen vill jag tacka mej själv också.

Tillan: Det var nog den roligaste klassresan jag varit på
Jag: Min med, förutom Barcelonaresan.
Tillan: Ja, men det kanske var din roligaste sverigeresa?


KPHMN
Tidigt eller inte, det var juuulstämning i Köpenhamn, och mysigt.

Köpenhamn

lilabelysning
Varuhuset på L.

klementin i motljus!
och en KLEMENTIN i motljus!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback