Tisdag

Det är väl tisdag? Har redan tappat kollen totalt.
Julafton var mysigt, som alltid =) Gillar min släkt.
Igår var Senada och jag på Williams, det var kul, fast slutade med brandlarm. Kallt och onödvändigt.
Kul att träffa massa folk.
Pappas band spelade där med, för de gamla, lite synd för det var inte så många gamla, för de ville inte komma när åldersgränsen sänktes till 18. Och vi ville inte vara i gammelrummet direkt.. även om de spelade bra musik där (betales).
Träffade Senada idag igen. Gick en runda på stan sen körde jag ut oss (HAH) till donkan. Träffade Bina på stan btw ^^
Hursomhelst. Har besök från Stockholm nu, som alltid efter jul. Trevligt :)

Ewee vi ska åka till Eliin i sommar :) *minnen*

Dan' före dopparedan'

Allt är mysigt. Skolavslutningen igår var delvis fin. Efter den åkte Tillan, Linn, Zana & jag till Jönköpning. Tåget var det fel på så det blev buss i stället.
Väl framme på A6 tappade Tillan och jag bort de andra två direkt. Träffade dock Linn ett tag senare då vi misslyckades med att skrämma henne :)

Sen sprang jag på Sabina av alla människor. Läskigt, hade nämligen tänk smsa henne på hemvägen för att höra om hon var med samma tåg. Kul att träffa henne, var hos henne en stund i morse med, med lite julchoklad :) Kan hon behöva <3 :p.

Pappa och jag hade vår årliga julrunda på stan tidigare idag. Vi hade redan handlar klart, och då är det extra kul att gå på stan och se alla stressade männsikor. Det blev dock en liten gemesam julklapp till familjen också som jag nyss lackade ihop, med tejp på baksidan :)

Har slått in allt julgodis Tillan och jag gjorde förra helgen med, fint, och med celofan runt alltihop. Hoppas släkten blir glad.

Snart ska vi klä granen, äta litet julbord, läsa Petters & Lottas jul medan vi provsmakar julkolan. Först ska jag dock prata med Ewe som jag inte hört nått från på ett par dagar. Saknad.

GOD JUL allihop, hoppas ni har det bra! <3

Onsdag

Kul gympalektion idag:) Klassen dansade en konstig dans, men alla var så duktiga, i sin egna takt. Sedan spelade Tillan, Therese, Veronika och jag badminton. Delvis iaf, vi låg en stund på golvet med och hade yoga, enligt Veronika. Det tyckte dock inte Peder det såg ut som.

Tillan och jag är igång med vårt modellhus för fullt.  Det är riktigt kul, men lite svårt ibland, vi hade inte räknat med att det skulle ingå en del mattekunskaper. Skalor och grejer. Och det är svårt att få alla väggar att passa ihop! Ett enda stort pussel. Hur de ska kunna sättas fast i varandra blir nästa projekt.

Jag: Ska du borra? :O
Tillan: Nej du ska borra! :D

Tillan: Vad är det här för billig skit?
Jag: Hur vet du att den är billig?
Tillan: Den är av plast..
Jag: Vad skulle den annars vara gjord av? :/
Tillan: Plast.. GRÖN plast.

Jag lärde Tillan att spela Gläns över sjö och strand på piano idag. Haha, vilket musikaliskt geni hon är, hon HÖR när hon spelar fel =) Men hon lärde sig i alla fall att spela 'en mening' högt :p Men hon kan inte förstår "krumelurerna" = noterna.

Hade ett svårt naturkunskapsprov idag med. Varför gör Jörgen så mot oss!? Han vet ju att vi är helt borta när det gäller NK. Kunde typ en fråga på den första sidan (tre sidor) Totalkatastrof! Men men.. sånt händer ibland, eller ofta.

I mån är bergavningen. Kommer nog ta en del av dagen. Jobbigt med begravningar.. dessutom är det så tillkrånglat.

På fredag är det iaf skolavslutning. Klassen ska fika på morgonen sen ska vi till kyrkan vid 10. Efter det åker Tillan, Linn, Zana och jag till A6 och handlar de sista julklapparna. Olivia och jag hade lite julklappsutdelning igår. hon fick en liten plstkorg av mig med plast mat i, så vi lekte affär hela eftermiddagen sen. haha. =) Av henne (eller av magda då) fick jag en snygg röd klocka med två ur på, som jag tänkte häng upp på väggen när jag hittat ett par batterier. Jag fick en sak också med massa värmeljus i, snygg och stilren.

Nu ska jag vara social med sömtutan. Ewe. <3.

My Chemical Romance albumet är det jag lyssnar mest på för tillfället. Men i bilen spelas Simon & Garfunkel oavbrutet. Så klart, vad annars. Det är nog den bästa musik som finns. Vacker och dessutom New York känsla i den, MYCKET.

Söndag kväll

Haha, hittade precis en historia som Tillan och jag skrev på franskan förra året. Som vi gjorde ett kollage till vilket fortfarande hänger uppe i skolan men är sönder. Historien skulle ha massa bilord i sig. Den är ett perfekt exempel på humor á la Tillan&Manda. Enjoy!

"En dag skulle Greger i sin gröna bil med däck köra till affären. Greger gasade lyckligt och la i fyrans växel. Han fick syn på sin kompis i en röd Porsche och vinkade för glatta livet. Men då såg han att kompisen inte hade något säkerhetsbälte på sig! Han blev så förvånad att kan körde in i en rabatt med gula blommor.  Greger fick punktering, men hans kompis var elak och körde bara därifrån! Greger blev så arg på sin kompis att han slog sönder vindrutan med sin sko.  En liten bit därifrån kom en rosa limousine körandes. I den satt superstjärnan Ragata-Beata. Hon höll upp två läppstift och bad chauffören välja vilken färg hon skulle ha. Chauffören tittade i backspegeln och gav henne sin åsikt. Se upp för farthindret! Skrek Ragata-Beata, men det var för sent.  Samtidigt bakom limousin, körde en lila pickup. I den satt ett galet fan och hans flickvän. Han körde fort för att inte tappa bort limousinen och flickvännen skrek åt honom att sakta ner! När de såg limousinen köra över ett farthinder i alldeles för hög hastighet tvärbromsade killen.  En tossablå bil utan lyse dök upp från ingenstans och stannade vid fanet och hans flickvän. Han förklarade att det var ett farthinder där för att det var en farlig sten lite längre fram. Samtidigt som han sa detta dök en orange Volvo V70 upp, han körde alldeles för snabbt och han flög över farthindret och kraschade in i stenen! Ännu en bil gjorde samma misstag som den orangea Volvon. Men slutligen kom en övningskörare i en ljusblå bil. Lugnt och stilla körde hon över farthindret som ett gott exemplen. Körskoleläraren berömde henne och hon fick sitt körkort.  

Slut."

Vi skrev om den till franska sen såklart. Vilket mästerverk ^^. Vi borde bli författare..... barnboksförfattare då?


Söndag

Faster Barbro, jag hoppas du är hos Farfar nu.

Vi var i Gislaved i går och tog farväl av faster Barbro, sorgligt. Hon var jätte fin. Inte sig lik.. men det är den gamla Barbro jag ser framför mig ändå. Skönt.

Vi gjorde julgodis hos mina kusiner igår med. Pappa och min farbro Jonas var i sina essen, eller vad man säger. Helgalna.

Var och plockade massa skräp vid huset idag. Byggjobbarna slängder allt här och där och vi måste plocka upp. Jobbigt, men huset är fint. Dörrarna och fönstren kom upp i veckan. Men mitt rum ser litet ut! Kommer nog se lite större ut när inneväggarna kommer up. Hoppas jag!

Ville gå på julmarknaden i Appladalen idag men Tillan orkade inte komma hit :( Synd.. Får väl gå nått annat år, nästa år är vi nog inte hemma vid denna tiden, inte om allt går som vi vill i alla fall.

Vi (Tillan och jag, såklart) tog körkortskorten i fredags, hon blev så bra så och jag är ganska nöjd jag också som tur är ^^. Ska man visa det i halva livet så!

Nu ska jag fortsätta att göra ingenting.

Bye.

Cancer - My Chemical Romance. (Den blir bara vackrare och vackrare. OCH de ska ha konsert i Malmö. AAH, måste boka biljett innan de tar slut, som The Kooks gjorde och Damien Rice har gjort!)


Tisdag

5:e December redan. Jag måste börja tänka på vad jag ska ge folk i julklapp. Det är svårt i år! Men det löser sig alltid.

Tillan och jag började med vårat modellhus idag xD. Eller vi har ritat upp hur det ska se ut, och kollat ut hur stora alla möbler ska vara. Skalan måste stämma. Kul och lite jobigt. Vi fick sätta oss på diverse sätt för att komma på hur hög en fåtölj är, och jag fick sätta mej mitt på golvet i bildsalen med benen utsräcka för vi viste inte hur stora badkar är haha. Är i alla fall kul att vara igång.

Passade Olivia idag med. Det resulterade i ett flertal små filmer som är rätt så söta :p

På tal om julen (där uppe) här är tre stycken smågammla julbilder:

Jaglucia
Tärnan jag. Varför inte Lucia? O_o

Johan&josse
Haha, lillebror Johan och kusin Josefine. Så söta. *Nypa i kinderna*

Julkort
Jag & Johan. SMILE.